S ponosom objavljujemo kako je Hrvatski savez gluhih i nagluhih uz donaciju Hrvatske elektroprivrede d.d. i naših volontera preveo UN Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom na hrvatski znakovni jezik.

Bio je to dug proces dogovaranja, razmišljanja, pripreme, prilagodbe, prevođenja te, na posljetku, snimanja Konvencije. Uz sve to, nadogradili smo svoj vlastiti studio opremom koja nam je omogućila snimanje ovako zahtjevne materije, ali isto tako i svih budućih materijala koje ćemo sa zadovoljstvom prevesti na hrvatski znakovni jezik.

Istaknuli bi veliku podršku naših gluhih volontera koji su mukotrpno radili na prilagodbi i prijevodu te ih ni pandemija korone nije uspjela previše omesti s puta prema zacrtanom cilju.

Treba napomenuti kako je prijevod Konvencije na hrvatski znakovni jezik jedan od samo nekoliko prijevoda na nacionalni znakovni jezik u svijetu.

Konvenciju možete pogledati ovdje.

Kako bismo znali koliko smo bili uspješni, zamolili bismo vas da ispunite zaista kratki upitnik nakon što bacite pogled na Konvenciju. Ovim putnikom željeli bismo saznati kako vam se sviđa. Upitnik možete pronaći ovdje.